Tuesday, June 22, 2010

Le TOUR GENTING,BANANA & SANGGOL HILL

20hb Jun 2010,sekali lagi Pawana Riders dan geng gerek bukit dari Kulim telah pun berjaya menawan trail 3 bukit negeri Pulau Pinang ini.Kali ini seramai 15 org riders berjaya menyahut cabaran Fun Ride Pawana Riders.3 bukit yg agak mencabar skill kayuhan telah pun berjaya ditawan oleh kami semua w/pun cuaca yg terik dipenghujung,namun semua itu tidak mematahkan semangat kayuhan kami semua...

Pelbagai cerita dikongsikan bersama.Terima kasih kpd semua yg hadir dan dari team MTB Gerek Bukit dan pada En Azhar kita dari Perlis jauh datang ucapan TQ kerana sudi join kayuhan Fun Ride bersama Pawana.

Aku pun dah kurang idea....sbb time ni WC game dah start...hampa semua layan jee pic2 Fun Ride di bawah nii...wakaka...


Starting point mcm biasa la klu bg geng gerek Pulau nii..Dinas Nasi Kandar

Reimi Pawana ready to ride..yg lain asyik dok sembang pasai game bola smlm...

Sblm mula kayuhan bergambar kenangan dulu..

Kayuhan bermula..Pak N baru perasan Camelbag dia tertinggal kat Dinas..wakaka patah balik la jawab dia..

Konvoi platun ke-2 dok follow...

Geng kayuh kuat dok depan laa..kami yg kurang ni..follow ajee..
En Mizan..ceria lagi time nii..kat penghujung kayuhan ditimpa masalah technical pd Venzonya..

Dah sampai CP sblm naik Bkt Lama B.Pulau
Pak Din n Masaro kategori geng kuat kayuh jugak...

Ramai dah sampai kat 1st CP...dok tggu Pak N tak sampai lagi...

Sini CP 2...fuuhh..mmg harum betoi kat sini...mcm2 bau ada...

Signboard Cabaran Bukit Genting yg kami nak terjah sat lagi...

Signboard ni..klu depa boh pic gerek,kempunan la pd riders semua

Dah sampai puncak Maxis

Pak Shah ni dah berapa kali dia naik tak tau laa..

Pak Shah nak p mana pulak ni??tak reti dok diam betoi dia ni...

Lepak sat coz KJ n Pak Din ditimpa taya pancit

Dok buat apa tu..tukaq la cepat..taya tuu..

Jajarkan ke Tengah
Simpang ke P.Betong..menuju ke Bkt Pisang..fuhh time ni matahari memancar lit..lit panas dia.

Tu la Bkt Pisang..adoi nak panjat ka takmau ni??

Dah sampai puncak Bkt Pisang...Mizan dok ghapla jingga dah nii..
Hub gerek dah rosak...

En Mizi dan En Azhar wakil dari Perlis dan Gerek Bukit

CP yg tak pernah lagi mana2 event Jamboree boleh dpt mkn Dorian free mcm ni dlm hutan..
Wakaka....

Dah habis DH dari P.Betong ke gertak Sanggol

Pic kenangan bersama geng TbyP.JUmpa mrk masa halfway turun dari bkt genting

Pic kenangan Bbrsama geng KORT MTB

Pic kenangan lagi.So harap semua Fun ride pada kali ini..
Thks pada semua yg hadir..next event bw la kami semua p try trek DH pulak...


Video.

video



video

Sunday, June 13, 2010

KAYUHAN SANTAI @ BKT PISANG & GERTAK SANGOL

6hb Jun 2010,xtvt Kayuhan Santai Pawana kali ini ke trail Gertak Sangol.Seperti mana yg telah dijanjikan meet point di kawasan baru CIMB Byn.Lepas..tepat jam 7am aku dah sampai dan kemudian Raif Turbo...jam 7.30am konvoi Reimi n Masaro pun sampai..jom kita layan..trail approx. 37km mengikut latitud meter mata kucing aku..


Masaro & Reimi baru sampai..dok kalut prepare nak kayuh giler2 punya sat g depa kata..
Hebat2..

Macam biasa la bergaya la dulu habuan masuk blog..heee..heee...

Aik mana mai boleh jadi ramai pulak ni...heran2..short cut story..meet geng2 lain time otw ride ke Blk Pulau....kak Umi n Family,bro helmet 661 sorry lupa nama...& konvoi geng xtragear 7org semua...

Layan DH jln bkt lama blk Pulau...50km/j time nii..

Ok dah sampai kat Spg 4,time tu breakfast apa yg patut..apa yg aku buat tu tah laa..

Reimi dah tak sabaq tahan lapaq dari tadi..jom makan dulu...

Lepas sarapan...kayuhan bermula..cuaca dah mendung time nii..so kayuh tetap kayuh..

Reimi in Action with Meridanya...

Masaro in Action..look serious jaa..

Raif Turbo relax jaa..dok follow..sat g hampa tau laa bila dia bukak turbo ja hilang sayupp time panjat nnt...

Geng xtragear...thks kerana sudi join kami broo...tp hampa semua mmg terserlah kepoweran.

Dok plan bila kita nak tinggai aku la tuu..

Dah sampai puncak Bkt Pisang..aku la yg last sampai..tewas sbb tak konfiden dgn paddle clip ni..dgn baru jatuh tak sembuh lagi masih dok fobia..kihh..kihh..alasan la nii...
kena laa perli dgn Masaro...

Dan lagi control Macho dgn Vortex..kihh..kih...

Half way kat atas bkt Gertak Sangol..q up dok nak prepare DH..trek lincin...baru lepas kena hujan..

Dah sampai semua...Kak Umi n Abg Hashim pun sampai sama time dgn kami..depa 2 tak ikut..
tapi tetap setia tunggu kami kat sini...

Bergambar ramai2 kat atas Jeti di Gertak Sangol.

Saturday, June 12, 2010

PADDLE RELAXED WITH OUR FREN MR KLAUSS

In 12th June 2010, PAWANA RIDERS xtvt as Paddle Relaxed today is planning by our De Facto where paddle relaxed this time was participated by our friend from Swiss / Mr Klauss.Klauss coming to M'sia just only for holiday and cycling here..His come with carrying his bicycle Specialize Stun Jumper.He told that airfreight cost just only for his bicycle luggage was approx.MYR700..Just for the hobbies it doesn't matter..broo..

So tomorrow morning his plan to ride to Penang Hill..by his alone..sorry Klauss we can't join u by this time.We have clashed with G Hotel event ride tomorrow morning from Gurney to Bahang Gulf..

Btw,Klauss will be leaving M'sia on tomorrow evening also,he'll go back to Swiss and to be continue on his Job at S'pore..so we're from Pawana Riders maybe in one day will visit Switzerland to join Ride there..

So have a nice to see you in the next time..hopefully u can be join us on the Mountainbike event Jamboree at Kuala Kangsar,Ipoh M'sia by this coming October..

Enjoying below photos.






Klauss have standby with surnburn lotion..bro..our wether u don't worry..from white it can be do at ur skin to become light yellow..hee..hee..



Still look energy after climbing Blue House n middle ride to carpet n turn over back to Relau..



Pak N..dok bukak cerita pasai KJ n Sifu p ride kat kg dia di Kangar,Perlis...



After already struggle,finally we reached to destination place(Blue House).All of u can see how tallest Klauss with us..little bit his head reach roofs of houses..hee..hee



Act that doesn't humane.



Amboi dah kenyang makan Durian depa 2 org nii..senyum sampai ketelinga..



Peace no War broo..adik kita ni memang tidak memberi chance kat klauss nak rehat kayuh..dok merempit dgn Klauss panjat bukit Blue House..



Cheif Turbo dok bagi tips mcm mana kita nak kayuh tinggai Klauss nnt..tp nampaknya misi kami tak berjaya..dia lagi power rupanya..hu..hu..



De Facto dah mula power...usha la tuu..laju ni time nii..



Spa service & massage hanya ada dlm trail kali ini ajaa..kihh..kihh..kesian Raif dah la penat kayuh,kena la pulak bagi medic kat De Facto..



Dok bertapa ambik tenaga GABAN kot tuu...



Dok pikiaq...nak patah balik rumah ka..nak teruih ligan Klauss...



Time ni dah kenyang breakfast,dok tggu Pak N jaa..janji 7.30 kayuh tp dia tak nampak2 lagi...sahih blm blk market lagi laa tuu..



Stun Jumper size 22" hat Klauss punya..yg bestnya tu gerek dia ni ada Insurance ooo..ada tag lagi kat Gerek dia..dia cerita takdak tag ni kat Swiss sure kena saman dgn police traffic kat sana..hebat..kira kerajaan M'sia ni betoi2 baguih lagi la dr depa..tidak ni jenuh kita nak kena bayaq..



Kali ni Abg Hashim tak bw Kak Umi...Kak Umi kena quranteen buat Pelamin kat rumah kenduri...



klauss mcm dah boring jee tuu..tah dia tak paham apa yg kami dok crita nii...


p/s : Klauss we glad n enjoy ride with u today..hopefully u as well