Tuesday, June 22, 2010

Le TOUR GENTING,BANANA & SANGGOL HILL

20hb Jun 2010,sekali lagi Pawana Riders dan geng gerek bukit dari Kulim telah pun berjaya menawan trail 3 bukit negeri Pulau Pinang ini.Kali ini seramai 15 org riders berjaya menyahut cabaran Fun Ride Pawana Riders.3 bukit yg agak mencabar skill kayuhan telah pun berjaya ditawan oleh kami semua w/pun cuaca yg terik dipenghujung,namun semua itu tidak mematahkan semangat kayuhan kami semua...

Pelbagai cerita dikongsikan bersama.Terima kasih kpd semua yg hadir dan dari team MTB Gerek Bukit dan pada En Azhar kita dari Perlis jauh datang ucapan TQ kerana sudi join kayuhan Fun Ride bersama Pawana.

Aku pun dah kurang idea....sbb time ni WC game dah start...hampa semua layan jee pic2 Fun Ride di bawah nii...wakaka...


Starting point mcm biasa la klu bg geng gerek Pulau nii..Dinas Nasi Kandar

Reimi Pawana ready to ride..yg lain asyik dok sembang pasai game bola smlm...

Sblm mula kayuhan bergambar kenangan dulu..

Kayuhan bermula..Pak N baru perasan Camelbag dia tertinggal kat Dinas..wakaka patah balik la jawab dia..

Konvoi platun ke-2 dok follow...

Geng kayuh kuat dok depan laa..kami yg kurang ni..follow ajee..
En Mizan..ceria lagi time nii..kat penghujung kayuhan ditimpa masalah technical pd Venzonya..

Dah sampai CP sblm naik Bkt Lama B.Pulau
Pak Din n Masaro kategori geng kuat kayuh jugak...

Ramai dah sampai kat 1st CP...dok tggu Pak N tak sampai lagi...

Sini CP 2...fuuhh..mmg harum betoi kat sini...mcm2 bau ada...

Signboard Cabaran Bukit Genting yg kami nak terjah sat lagi...

Signboard ni..klu depa boh pic gerek,kempunan la pd riders semua

Dah sampai puncak Maxis

Pak Shah ni dah berapa kali dia naik tak tau laa..

Pak Shah nak p mana pulak ni??tak reti dok diam betoi dia ni...

Lepak sat coz KJ n Pak Din ditimpa taya pancit

Dok buat apa tu..tukaq la cepat..taya tuu..

Jajarkan ke Tengah
Simpang ke P.Betong..menuju ke Bkt Pisang..fuhh time ni matahari memancar lit..lit panas dia.

Tu la Bkt Pisang..adoi nak panjat ka takmau ni??

Dah sampai puncak Bkt Pisang...Mizan dok ghapla jingga dah nii..
Hub gerek dah rosak...

En Mizi dan En Azhar wakil dari Perlis dan Gerek Bukit

CP yg tak pernah lagi mana2 event Jamboree boleh dpt mkn Dorian free mcm ni dlm hutan..
Wakaka....

Dah habis DH dari P.Betong ke gertak Sanggol

Pic kenangan bersama geng TbyP.JUmpa mrk masa halfway turun dari bkt genting

Pic kenangan Bbrsama geng KORT MTB

Pic kenangan lagi.So harap semua Fun ride pada kali ini..
Thks pada semua yg hadir..next event bw la kami semua p try trek DH pulak...


Video.

video



video

No comments: